Čím je tvořen ceník revizí elektro

Jedním ze způsobů, jak můžeme náš dům či byt udržet bezpečný, je pravidelné provádění revize elektroinstalace. Ta by měla být svěřena profesionálovi, neboť právě on má dostatek znalostí a zkušeností, aby vše mohl správně posoudit.

Je však jasné, že si za svou práci nechá zaplatit. Přeci jen, je to jeho živobytí, což znamená, že právě na něm závisí, zda bude mít dostatek peněz. Ovšem stačí jen trochu zapátrat, a zjistíme, že ceny jednotlivých elektrikářů se od sebe často značně liší.

elektrikar2

To nás nutí zamyslet se, čím je vlastně tvořen ceník revizí elektro. Co vše se do něj započítává, a proč jsou ceny často mezi jednotlivými elektrikáři tak odlišné? Důvodů je hned několik.

Tím prvním jsou odlišné náklady. Jednou z věcí, která danou cenu tvoří, jsou náklady na pořízení potřebného vybavení. A to každý z nich koupil za jinou cenu. Zde totiž záleží na značce, typu i kvalitě daných přístrojů, a také na jejich stáří.

elektrikar4

Pak jsou to náklady na amortizaci automobilu a pohonné hmoty. Je samozřejmé, že ceny aut se mohou velmi lišit, v závislosti na modelu i na tom, zda jej koupíte jako nový či ojetý. Také ceny pohonných hmot nejsou konstantní, nýbrž celkově kolísají a mírně se liší i mezi jednotlivými čerpacími stanicemi. Záleží také na tom, zda onen automobil jezdí na benzín, naftu či elektřinu.

V neposlední řadě je zde pak zisk. Ten také tvoří největší část rozdílu ceny za služby mezi jednotlivými elektrikáři. Zde záleží na tom, jak si daný člověk své práce cení. Samozřejmě v ideálním případě platí, že čím více si za svou práci řemeslník řekne, tím kvalitněji ji odvede. Avšak bohužel to nebývá ani zdaleka pravidlem.

Při výběru, komu revizi své elektroinstalace svěříte, se tedy neřiďte především cenou. Místo toho pátrejte po referencích od současných či bývalých zákazníků. Ty jsou totiž mnohem spolehlivější.